Verkoopbegeleiding

U overweegt uw woning te verkopen. Bij Unistee Makelaars bent u hiervoor aan het juiste adres. Onze jarenlange ervaring in de makelaardij en kennis van de plaatselijke huizenmarkt staan garant voor een optimaal verkoopresultaat. Onze aanpak verschilt wezenlijk van andere makelaars, graag informeren wij u over onze vakkundige begeleiding in een persoonlijk gesprek.

Goede inventarisatie

Aan elke succesvolle woningverkoop gaat een goede inventarisatie van het huis vooraf. Met 'goed' bedoelen wij niet alleen het schetsen van een zo mooi mogelijk, maar ook een zo reŽel mogelijk beeld. Gebaseerd op deze inventarisatie en uw aanvullende informatie stelt Unistee Makelaars een informatiepakket samen, met voor de koper belangrijke details aangaande uw woning. Afhankelijk van de staat van onderhoud en de ouderdom van de woning is het soms nodig dat dit pakket wordt uitgebreid met een bouwkundige keuring die wordt uitgevoerd door een onafhankelijk gespecialiseerd bedrijf. Op deze manier krijgt de potentiŽle koper een objectieve indruk van de bouwkundige en technische staat van uw woning, zodat hij goed weet wat hij koopt. Het kan u als verkoper voor een hoop problemen behoeden.

Unistee Makelaars waardeert uw woning en adviseert u bij het vaststellen van de vraagprijs. U ontvangt van ons een offerte met daarin de door ons vastgestelde waarde, advies voor de te hanteren vraagprijs en een voorstel met betrekking tot de courtage. Bij deze offerte ontvangt u een gedetailleerde onderbouwing van de vastgestelde waarde door middel van objectvergelijking van reeds verkochte, soortgelijke panden. Plaats hier uw aanvraag voor verkoopbegeleiding.

Presentatie

Aan de hand van het complete informatiepakket adviseren wij u over de presentatie van uw woning aan de markt c.q. de potentiŽle koper. Dat kan op verschillende manieren. Unistee Makelaars kiest samen met u voor de beste aanpak. Verschillende promotiemogelijkheden zijn:

  • uitgebreide fotopresentatie van uw woning in onze etalage.
  • presentatie van uw woning op www.unistee.nl
  • presentatie van uw woning op www.funda.nl
  • plaatsen van tuinbord en/of raambiljet.
  • andere makelaars op de hoogte brengen van uw woning.
  • uitgebreide brochure van uw woning (ook te downloaden via onze site).
  • advertenties in plaatselijke, regionale, landelijke kranten en/of magazines.

Bezichtiging

Wanneer wij kandidaat-kopers voor uw woning hebben gevonden maken wij met u en met hen een afspraak voor een bezichtiging. Unistee Makelaars leidt de geÔnteresseerde(n) rond. Mede door de uitgebreide brochure krijgt de kandidaat-koper in alle opzichten een goed beeld van uw woning. Direct na elke bezichtiging bellen wij u over het resultaat. Tevens maken wij het logboek van uw woning op onze site up to date. U kunt op elk gewenst moment met uw persoonlijke inlogcode op onze site de stand van zaken omtrent de verkoop van uw woning volgen.

Correcte onderhandelingen

Unistee Makelaars voert, namens u, de onderhandelingen. Het hele proces van de onderhandelingen nemen we vooraf met u door. Tussentijds informeren en adviseren wij u over elke stap. Dat biedt duidelijkheid in de procedure.

Zorgvuldige afwikkeling

Is er overeenstemming bereikt, dan is het verstandig dit direct op papier vast te leggen. Unistee Makelaars zorgt voor de opstelling van het koopcontract en een goede overdracht van gegevens aan de notaris. Daarnaast stellen wij, samen met u, een lijst samen van roerende zaken die bij de koop inbegrepen zijn. De officiŽle overdracht van de woning vindt plaats bij de notaris, die zorgt voor de inschrijving van de verkoopakte in de kadastrale registers. Men noemt dit: het passeren van de akte. De sleutels dienen op dit moment overgedragen te worden. Vlak voor dit moment begeleiden wij de koper tijdens een laatste inspectie van de woning. Dat voorkomt onduidelijkheden bij de definitieve overdracht bij de notaris. Tijdens de inspectie noteren beide partijen de meterstanden. Na de verkoop

Onze dienstverlening is met het passeren van de verkoopakte niet afgelopen. Mochten er in een later stadium na de verkoop problemen ontstaan, dan kunt u altijd een beroep op ons doen voor advies, ondersteuning en zo nodig bemiddeling.