Aankoopbegeleiding

U overweegt een woning te kopen. Het kopen van een huis zorgt doorgaans voor veel zoek- en regelwerk. Unistee Makelaars neemt u graag veel werk uit handen en begeleidt u vakkundig bij deze complexe aangelegenheid. Via de website www.funda.nl komt u een heel eind met de zoektocht naar de unieke plek voor u. Maar de kans bestaat dat u regelmatig achter het net vist. Door middel van een aankoopbegeleiding voorkomt u dat.

Kennismaking met ons en met de regio

Graag maken wij allereerst kennis met u en uw persoonlijke situatie Daarnaast bespreken we met u wat uw woonwensen zijn, waarbij een 'zoekprofiel' gemaakt wordt. Daarbij is het ook van belang uw bestedingsmogelijkheden te kennen. Vervolgens kunnen we, indien u dat wenst, een kennismakingsronde door Haren en omgeving organiseren. Als plaatselijke NVM makelaar zijn wij goed op de hoogte van wat er in de regio speelt. Wij vertellen u welke wijken er zijn en wat u op de verschillende locaties kunt verwachten.

Klik hier om naar de website van de vvv te gaan

Wij zoeken actief voor u!

Voor het zoeken naar een woning en de verdere aankoopbegeleiding kunt u ons inschakelen. Wij beschikken als eerste over nieuw aanbod, eerder dan bijvoorbeeld de website www.funda.nl. Daarnaast krijgen wij regelmatig 'voor de markt informatie' over panden die wellicht in de verkoop gaan komen. Wij zoeken actief voor u naar de woning die bij u past.

Klik hier voor een aanvraag voor aankoopbegeleiding

Dagelijks nieuw aanbod per e-mail, fax of telefoon

Het nieuwe aanbod krijgen wij vroeg in de ochtend door. Vervolgens selecteren wij de woningen die bij u passen waarna wij het direct aan u doorsturen. Bij voorkeur sturen wij dit per e-mail of fax zodat u op uw gemak het nieuwe aanbod kan doorlezen. Het aanbod kan natuurlijk ook telefonisch worden doorgegeven. Daarnaast bekijken wij persoonlijk het aanbod en zorgen ervoor dat u snel een afspraak krijgt bij de verkopend makelaar. Door ons als aankopend makelaar in te schakelen bij het zoek- en aankooptraject kost het zoeken naar de woning u minder tijd, is de kans kleiner dat u achter het net vist of dat u een te hoge koopsom betaalt!

Bezichtiging

Zodra u bij het aanbod één of meerdere woningen heeft gezien die u graag wilt bezichtigen maken wij voor u een afspraak. Samen met de makelaar gaat u naar de woning om deze te bezichtigen. Tijdens de bezichtiging kijkt en vraagt uw makelaar naar alle relevante zaken inzake de aankoop van een woning.

Direct na de bezichtiging evalueert de makelaar met u wat u van de woning vindt. De makelaar geeft aan waar u specifiek bij deze woning op moet letten. Het gaat daarbij om zaken als bouwkundige staat, bodemgesteldheid, juridische zaken, planologische ontwikkelingen, omgevingsfactoren en dergelijke. Al deze factoren zet de makelaar voor u om in een marktwaarde. Door na de bezichtiging met u door te praten over de woning leren wij uw woonwensen steeds beter kennen. Deze woonwensen worden vervolgens direct aangevuld op uw zoekprofiel.

De onderhandeling

Op een gegeven moment heeft u met de makelaar een leuk huis bezichtigd en wilt u het huis kopen. De makelaar bespreekt met u wat de waarde van het pand is en wat de beste strategie is om tot de koop te komen. Geheel in overleg, voeren wij de onderhandelingen voor u. Wij kennen de markt, omdat wij dagelijks vele woningen zien, en zeer regelmatig onderhandelen bij koop en verkoop. Naast een zo laag mogelijke koopsom onderhandelen wij over de voorwaarden zoals oplevering, voorbehouden en roerende zaken. Ook kunnen wij, indien nodig, een bouwkundige keuring regelen.

De financiering en verzekering van de woning

Zodra de koop rond is zijn er een aantal zaken die nog geregeld moeten worden. Eén van de belangrijkste is het regelen van een hypotheek. Wij kunnen u in contact brengen met een onafhankelijke hypotheek adviseur. Voordeel voor u is dat hij niet gebonden is aan één bankinstelling waardoor er meer mogelijk is dan bijvoorbeeld bij een hypotheekadviseur van een bank. Denkt u bijvoorbeeld aan rentekorting of projectkorting.

Klik hier om uw aanvraag voor een vrijblijvend hypotheek gesprek aan te vragen

Voor de financiering heeft u een vakkundig taxatierapport nodig, wij kunnen de opdracht hiervoor geven. Wellicht dat u eerst wilt weten wat de waarde van uw huidige woning is, wij komen vrijblijvend bij u langs om een indicatie van de waarde te geven.

Naast het regelen van de financiering kunnen wij u in contact brengen met een verzekeringsadviseur, voor bijvoorbeeld de nieuwe opstalverzekering die u nodig heeft voor uw nieuwe woning. Desgewenst neemt hij uw hele verzekeringspakket met u door en zorgt dat alles up-to-date is.

Wachten op de sleutel…

Zodra de financiering rond is en de benodigde zaken geregeld zijn, is het alleen nog wachten op de sleutel. Deze krijgt u normaal gesproken bij de notaris bij het tekenen van de 'leveringsakte'. Voordat we naar de notaris gaan zorgen wij ervoor dat de door de notaris opgemaakte stukken kloppen. Mocht u zelf geen notaris weten dan kunnen wij u adviseren welke notaris bij u past.

Inspectie

Voordat we naar de notaris gaan gaat u met ons naar de woning voor een laatste inspectie. Hierbij kijkt u samen met de makelaar of het pand er staat zoals is afgesproken en worden de meterstanden opgenomen. Na de inspectie wordt bij de notaris de leveringsakte getekend waarna u de sleutels overhandigd krijgt.

Verbouwen of verhuizen…

Nadat u eigenaar bent geworden is het tijd voor verbouwen of verhuizen. Wij wensen u veel woonplezier met uw nieuwe woning. Voor vragen blijven wij als uw makelaar voor u klaar staan! Gaat u binnen 5 jaar na aankoop verbouwen en heeft u hiervoor een taxatierapport nodig, dan krijgt u 50% korting op de normale taxatiekosten.

Inschrijven als zoeker

Als u op zoek bent naar een woning kunt u zich bij ons inschrijven als zoeker, zodat wij het bovenstaande voor u gaan uitvoeren. Neemt u gerust contact op met ons kantoor, wij zijn graag bereid u te begeleiden bij uw zoektocht. U kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken voor een gesprek over uw woonwensen.